2011. július 28., csütörtök

Lelki fejlődés útján

Ahhoz, hogy ledöntsük korlátainkat és meg tudjunk birkózni az akadályokkal, bizony tanulnunk kell, sokat. Fejlődnünk kell mentálisan, lelkileg. Ennek a legjobb módja az olvasás. Nem arra kérlek, hogy minden nap olvass el egy könyvet, de napi 10-15 percet szánj rá, hogy tanulsz, töltődsz és fejlődsz. Ez nagyon fontos, és nem mellesleg felveszel egy új nagyon jó szokást, amit lehet már gyerekkorod óta nem csináltál: olvasni fogsz és nem újságot, nem pletykalapokat, hanem könyveket.

Az első könyv, amit ajánlani szeretnék neked, már biztosan ismered, hiszen világszerte elterjedt könyv és film formájában is. A Titokról van szó. 

Röviden, A Titok című könyv a vonzás törvényérő szól, arról, hogy az életben a jót és a rosszat, ha hiszed, ha nem te magad vonzod be. Egyszerűen arról van szó, hogy bizony a gondolataink irányítják az életünket. A gondolataidnak pedig csak te magad tudsz parancsolni, te magad tudod formálni.


Biztosan észrevetted már, hogy vannak olyan napok, amikor minden balul sül el. Felkelsz reggel és kiborítod a tejet, amikor a kv-t csinálod. Ettől ideges leszel és talán meg is jegyzed, hogy na, ma semmi sem sikerül. Nem véletlen, tényleg igazad is lesz, benned lesz a gondolat, hogy a nap már úgyis csak balul sülhet el, ezért persze lekésed aznap a buszt, leeszed magad ebédidőben, elkésel, eltörsz valamit, elfelejtesz valamit, kihagysz valamit, elrontasz valamit…stb. Pedig csak annyi történt, hogy kiborította a tejet reggel. 

Próbálj meg ilyenkor kicsit elrugaszkodni a rossz gondolatoktól, töröld fel a tejet, és gondolj valami jóra, valami másra. Arra, hogy süt a nap, vagy, hogy finom a kávé, a tegnapi kellemes estére, az aznapi dolgokra, amikről tudod, hogy örömöt hoznak az életedbe. Máris másképp indul a nap.

Ugyanígy van ez a fogyókúrában. Ha minden nap azon keseregsz, hogy de kövér vagy és úgysem fogysz le, és amúgy is még a levegőtől is hízol, nem is fogsz lefogyni. Lemegy rólad pár kiló, aztán elcsábulsz egy csokitól, inkább tévézel a mozgás helyett. Viszont ha a fejedben megfordítod a dolgokat és arra gondolsz, hogy folyamatosan fogysz, és milyen jó hogy minden nap közelebb és közelebb kerülsz a célodhoz, és elképzeled magad az álomalakkal, sőt át is éled legbelül, akkor a siker felé vezető úton indultál el. 

Olvasd el A Titok könyvet. Nem kell egy nap alatt, akkor úgyis csak túl sok lesz az információ és elveszel a sok-sok új dolog között. Olvass minden nap 10-15 percet, jegyzetelj is, ha olyan dolgot hallasz, amit hasznosnak találsz. De a legfontosabb, próbáld meg alkalmazni.

Nem lesz könnyű, elárulom. Az elején mikor lelkes vagy egyszerűen megy majd, csak a jóra gondolni, összpontosítani. Viszont mikor jönnek a problémák, a kísértések, a fáradtság, olyankor győznek sokszor a negatív gondolatok. Aminek következtében csorbul az önbizalmad, lankad a lelkesedés, a kitartásod és az akaraterőd elillan. 

Ilyenkor kell bizony a könyv, a jegyzetek, a képek.  Olvass bele a könyvbe, és máris feltöltődsz, képzeld el, hogy mit szeretnél elérni, mi az, amiért nap mint nap teszel és az akaraterőd visszatér, képzeld el, ahogy elérted acélod, érezd azt, hogy milyen jó, és a kitartásod újult erővel áll melléd, az önbizalmad pedig visszatér.


Ezekkel a lelki tréningekkel elérheted, hogy erős maradj olyan helyzetekben is, amikben régen biztosan, hogy nem tudtál volna az maradni. Segíti a diétádat is, az egészséges életmód kialakítását is, hiszen minden csak döntés kérdése, a te fejedben dől el, hogy milyen leszel, mit teszel, és mit eszel.
Alkalmazd ezt az élet minden területén, és a siker biztos, hogy nem marad el.

Aktuális wellness Ajánlataink

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...