2011. szeptember 23., péntek

Almás pite – mennyei élvezet diétásan



Ki ne szeretné az almás pitét? Ha azt mondom, hogy diéta közben is eheted? Ugye, hogy jól hangzik?
Semmi ördöngösség nincs benne, a titok nyitja az alapanyagokban rejlik.
Mivel a diéta úgy sikeres, ha idővel életmódváltásba csap át, és egy életen át tudod tartani, ezért a következő alapanyagoknak jelen kell lennie a konyhádban. 

Fehér liszt helyett a legalacsonyabb szénhidrát tartalmú teljes kiőrlésű liszt vagy csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, cukor helyett természetes édesítő, csökkentett zsírtartalmú margarin. Ha ezeket még nem szerezted be, akkor irány a bolt, hiszen a felsorolt alapanyagok nélkül lehetetlen almás pitét készíteni diétásan.

Hozzávalók

40 deka tk. liszt (vagy 20 deka 6%-os szénhidrát tartalmú keverve 20 %-os sima liszttel)
150 gramm light margarin
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 deka cukornak megfelelő édesítő
3 csipet só
Kb. 2 kiló  alma
Fahéj és természetes édesítő.

A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd bele morzsoljuk a margarint, a sót és cukrot is hozzákeverjük és legvégén a tojást. Mivel kevesebb vajat is tartalmaz, ezért ha nem elég lágy lehet bele tenni 1-2 kanál tejfölt.
Összegyúrjuk, 2 cipót formázunk. Mindkettő cipót tepsi méretűre sodorjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint az édesítővel és fél csomag fahéjjal. Kinyomkodjuk a levét, majd rátesszük a tésztára. 
Kisodorjuk a másik gombócot is, a tetejére igazítjuk, és villával kicsit megszurkáljuk. 

Újításként próbáld ki, hogy sima tepsi helyett kapcsos tortaformában készíted. Az alsó lapot hagyd nagyobbra úgy, hogy a sütinek pereme is legyen körbe, a belsejét töltsd meg almával, majd a felső lapot illeszd rá.
Mikor kész, egy aranyos kis alma tortát kaptunk. Fogyasztható akár cukormentes vanília fagyival és tejszínhabbal is. 

A sütit 180 fokon sütjük  és a tepsit kivajazzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírt, szilikon lapot helyezünk alá.





Olcsón a fellegek felett, vagy egzotikus hajóút kedvező áron? Itt mindent megtalálsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...