2011. június 13., hétfő

Cheesecake


Sajttortáról beszélünk, és mégis egy édes desszertkülönlegesség jut az eszünkbe. Elkészítése gyors és egyszerű, ezer féle variációt kipróbálhatunk. 



Kezdjük egy alap recepttel:
Mindenképpen érdemes kapcsos tortaformával dolgozni, hogy a végeredmény szép legyen.

A torta alapja:
-12-14darab zab keksz és vaj. A kekszet összemorzsoljuk és kevés vajon megpirítjuk. 

Egészséges, diétás verzió:
Zabpehely, kevés édesítő, pici tej. A hozzávalókat összedolgozzuk.
Mindkettő alap esetében hasonlóan járunk el, fogjuk a kapcsos tortaformánkat, bele tesszük, és jól lenyomkodjuk, körülbelül 1 ujjnyi réteget kell kapnunk. 

Krém:
-500gr light krémsajt
-fél pohár tejföl
-édesítő ízlés szerint
-1tk. vanília aroma
-3 tojás
-kakaópor ízlés szerint (lehet csokis pudingport is használni)

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk és innentől kedve a fantáziára van bízva az ízesítés. Kakaóport bármivel lehet helyettesíteni. Nálunk született már vaníliás, csokis, gesztenyés, rumos-csokis, epres változat. Azokhoz a variációkhoz, amelyek nem tartalmaznak kakaóport, kókuszt, pudingport, érdemes egy kanálnyi lisztet hozzáadni, a tartás kedvéért.
Az összekevert masszát a kekszes alapra öntjük, 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Az eredeti verzió kekszes alappal készül zsíros krémsajttal vagy mascarponeval, cukorral, viszont diétás társa is éppúgy finom és gusztusos. Az alapot is variálhatjuk. Keverhetünk hozzá kakaóport, kókuszt, mazsolát, dió darabokat.
Hűtés után szeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...