2011. július 17., vasárnap

Hogyan ne hízzunk a nyaralás alatt



Hónapok óta a nyaralás körül forognak a gondolataid? Talán bele kezdtél egy intenzív diétába, vagy már hónapok óta minden nap teszel érte, hogy a nyaraláskor a strandon bátran felvehesd a bikinidet? Biztosan sikerült is elérned a kívánt alakot, viszont fontos, hogy néhány szabályt betarts, hogy a nyaralás végén nehogy plusz kilókkal térj haza. 


Figyelem

Igenis figyeljünk oda az étkezésre! Csak azért mert nyaralunk, nem kell mindent megenni, amit meglátunk. A mértéket itt is meg kell tartani. A diéták többségével az a gond, hogy a nehezen leadott kilók akár többszörösen is visszatérhetnek, ha utána visszatérünk a régi étkezésünkhöz. A nyaralás alatti túlzott dorbézolások 1 hét alatt akár több kilót is jelenthetnek, amikkel esetleg hónapokig küzdöttünk előtte.

Aktív pihenés

Az egész napos séták, városlátogatások, kirándulások, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett tökéletesen helyettesítik a tornákat. Tengerparti nyaralásnál úszhatunk is fél órát naponta. Az elszántabbak keljenek kicsit hamarabb és a korai friss, hűvösebb levegőben fussanak fél órát, tornázzanak 20-30 percet. Nem sok, és mégis segít fitten tartani.

 Igyunk, igyunk, igyunk

Sokszor akkor is éhesnek érezzük magunkat, amikor szomjasak vagyunk. Mindig legyen nálunk elegendő folyadék. A nyaralás különösen sok csábító dolgot tartogat, ilyenkor mindig jobban kívánjuk az édességeket és mindent megkíván szemünk, amit meglátunk. Nem kell mindennek elcsábulni. Sokat segít, ha ezekben a pillanatokban ízesített vizet, cukormentes, energiaszegény üdítőt fogyasztunk. 

Jelszó az egészség

Bárhova is utazunk természetesen érdemes megkóstolni az adott hely, ország specialitását, amennyiben nem valami nagyon cukros, lisztes dologról van szó, szerencsénk van. A többi étkezésünknél mire figyeljünk oda? Válasszunk olyan éttermet, szállodát, ahol az étlapon megtalálhatóak a saláták, levesek, teljes kiőrlésű szendvicsek.
A tengerpart külön előnyökkel szolgálhat, hiszen ebédre, vacsorára a haltálak zöldség körettel igazán finomak, egészségesek, és ízletesek. Szénsavas, cukros italok helyett válasszuk a szénsavmentes vizet vagy a cukormentes üdítőket. Édességnek, ha tehetjük gyümölcsöt, gyümölcssalátát válasszunk.

Kerüljük a bő olajban sütött, panírozott, krumplis, sok tésztás dolgokat. Figyeljünk a cukorfogyasztásra.
Szerencsénkre már egyre több helyen és országban elterjedtek a diabetikus fagylaltok, így 1-2 gombóccal nyugodtan ehetünk a nyaralás alatt, és 1-2 alkalommal megengedhetünk magunknak valamit, amit nagyon kívánunk. A lényeg, hogy mértékkel fogyasszuk.

5. Ne essünk kétségbe, ha elcsábulunk.

Azért mert első este megengedtünk magunknak egy pizzát, nem jelenti azt, hogy el van rontva az egész, és a nyaralás alatt habzsolhatunk,” már úgyis mindegy” alapon. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...