2011. július 15., péntek

Zöldség lé-méregtelenítés és fogyás

Olvashattatok a cékla jótékony hatásáról. Most megosztok veletek egy nagyszerű gyümölcskoktél receptet, ami tartalmazza ezt a zöldséget, illetve a többi zöldséggel együttesen kitűnő méregtelenítő hatással bír, miközben a szervezetbe juttatja a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.


Első sorban szükségünk van egy jó gyümölcs és zöldségcentrifugára. Amennyiben még nincs a birtokodban egy ilyen szerkezet, és most készülsz vásárolni egyet, adnék egy jó tippet. Nézd meg a teljesítményt minden esetben. Fontos a Watt szám, mivel érdemes 700 W-os, vagy a felettit vásárolni, hiszen ezeknek a gépeknek van igazán ereje, hogy a kemény zöldségekből is jó sok levet kinyerjenek és ne kárba vesszen.
Ha már beszereztük a gépet, akkor nincs más választásunk mint, hogy az alábbi zöldségeket és gyümölcsöt beszerezzük.

  • 2 alma
  • 3 répa
  • 1 szelet citrom
  • negyed kígyóuborka
  • negyed fej zeller
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kis fej, vagy egy fél fej cékla
Mossuk meg alaposan az összetevőket, az almát semmi képpen se hámozzuk meg. Kapcsoljuk be a gépet és indulhat a lé készítés. 
A kész levet turmixgépbe öntve pár jégkockával még össze turmixolhatjuk, de nem szükséges.
Miután elkortyolgattuk a levet, amit akár egész napra elosztva is fogyaszthatunk, igyunk jó sok vizet, legalább 2 literrel, hogy segítsük a tisztulási folyamatokat.

Ez a zöldség lé tartalmaz A-, B-, C-, E-, K- vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, folsavat, béta.karotint, szelént, nátriumot…stb.
A zeller segíti megszüntetni a savasságot és a nátrium tartalmának köszönhetően a szervezetben lévő széndioxidot kiküszöböli. A szerves sónak a hiánya a tüdőt gyengíti le, ez ellen is segít.
A cékláról, a vérképző, májtisztító hatásáról már volt szó. A répa magas béta-karotin tartalmának köszönhetően véd a szabad gyökök ellen, erősíti az immunrendszert.
A koktél nagyon jó rákellenes hatású is.

Fogyasztható mindennapjainkba illesztve, vagy tisztítókúraként is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...