2011. augusztus 11., csütörtök

Kalandozás a pürék világába



Ki ne szeretné a krumplipürét. Rántott hús, hal mellé a legkiválóbb köret. Azonban amikor diétába kezdünk, bizony le kell mondanunk a krumpliról.
A püré köretről azonban nem!
Íme néhány nagyszerű köret.

Répa püré

Hozzávalók:
3-4 nagyobb répa
1 fehérrépa
fűszerek: só, bors
1 teáskanál light margarin

A répákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Amikor kész leöntjük a levét, krumplinyomóval pürésítjük, picit borsozzuk, light margarinnal krémesebbé tehetjük.


Csicsóka püré

A krumpli helyett kiválóan alkalmazható ez az édes burgonya. Kalória és szénhidrát tartalma harmada a krumpliénak, és bármit elkészíthetünk belőle, amit krumpliból.
A csicsókákat meghámozzuk, eltesszük főni sós vízben. Hamarabb elkészül, mint a krumpli. Miután megfőtt leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval összetörjük, és ízesítjük akár csak a krumplipürét.
Vigyázat! A csicsóka rosttartalma igen magas, így jóval kevesebbel jól lakunk mintha krumplit ennénk.

Ezek mellé a pürék mellé tálalhatunk az asztalra még salátát, párolt zöldséget. A húsokat készítsük panír nélkül pácolva, grillezve, sülve, és az ebédünk egy tökéletes diétás étel lesz, lemondások nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...