2011. szeptember 28., szerda

Égjen a zsír



Sok diétázó arról számol be, hogy az a célja, hogy a mérleg 3-4-5kilóval kevesebbet mutasson. Ez a cél nem a legreálisabb, hiszen 3 kiló súlycsökkenést akár 1-2 nap alatt is elérhetünk úgy, hogy teljesen só mentesen étkezünk, és kerülünk mindenféle szénhidrátot. Viszont ebben az esetben az történik, hogy a szervezetünk az esetlegesen visszatartott vizet üríti, és a glikogénraktárak ürülnek. De zsírból talán egy grammot sem fogyunk. Pedig a diéták, a sok mozgás célja pont az lenne, hogy formálódjunk, és a zsírpárnáink eltűnjenek. 


Wellness-hotelek keresése. Kapcsolj ki, bérelj autót és utazz el hévégére!

Mit is jelent ez?

Saccolj körülbelül hány kiló zsír lehet rajtad?  Meg van az eredmény? Ezt szorozd be 7000-rel és megkapod, hogy hány kalóriát kell elégetned, hogy ez lemenjen.

1 kiló zsír ugyanis 7000 kalóriát tartalmaz. Ahhoz, hogy fogyjunk, kevesebb kalóriát kell tehát bevinni, mint amit felhasználunk. Van egy alapanyagcsere, ezt a szervezet mindenképpen felhasználja, és ennyit mindenképpen a szervezetbe kell juttatni, hogy ne lassuljon az anyagcserénk. Számold ki alapanyagcseréd, és tartsd be, hogy minden nap annyi kalóriát viszel csak be, mint ami kijön eredményként. Emellett ha tornázol, mozogsz, tevékenykedsz, napközben már mind mínusz kalóriába megy, tehát elősegíti a fogyást.

Mivel mennyi kalóriát égethetünk el?

Természetesen ez sok mindentől függ. Például, hogy mekkora súlyfelesleggel rendelkezünk, milyen intenzíven végezzük a mozgást, mekkora a pulzusértékünk. De vannak átlagos értékek, amik remek viszonyítási alapként szolgálnak.




Laza kocogás: 400 kalória/óra
Közepes tempójú futás: 600 kalória/óra
Aerobik: 500-700 kalória/óra
Tempós úszás: 600 kalória/ óra
Súlyzózás: 600-700kalória/óra
Takarítás: 150-200kalória/óra





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...