2011. szeptember 30., péntek

Zumba - pörögj rá kortól függetlenül

A zumbáról egyre több cikk jelenik meg, egyre többen írnak a latinos mozgásról, ami ötvözi a többféle táncstílus lépéseit, ezzel alkotva egy élvezetes koreográfiát. Tökéletes mozgásforma, nemcsak fogyókúrázóknak. Nem véletlenül válik egyre népszerűbbé ez a mozgásforma.

Szerencsére az is élvezheti ezt a mozgásformát, aki bármilyen körülmény miatt nem jut el legközelebbi fitneszterem, táncterem zumba órájára, hiszen már otthon is űzhetjük ezt dvd-k segítségével. A ZUMBA csapata több dvd-t is kiadott, amelynek köszönhetően nemcsak táncolhatsz, felszabadulhatsz, de fejlesztheted az állóképességed, kalóriát égetsz, tehát segíti a fogyást, és mindemellett erősítő gyakorlatokat is csempésztek a mozgássorok közé.


Magyarországon a zumba már pár éve fokozatosan terjed, szinte minden városban több zumba fitnesz oktatóval találkozhatunk, a legtöbb edzőterem és táncstúdió felvette órái közé a zumba órát. Azonban vigyázat, a zumba oktatóknak minden évben újra meg kell szerezniük a képesítésüket és hivatalosan is fel vannak jegyezve mind az oktatók, mind a helyszínek, hogy tudjuk, hol folyik hivatalos keretek között az óra. Mivel terjednek az illegálisan tartott órák, tehát olyan emberek tartják a zumba fitness órát, akiknek nincs is képesítése, így mindenképpen nézz utána, mielőtt órára mész, hogy jó helyen jársz e. Ezt megteheted a zumba hivatalos honlapján.

Mi az, amit ne felejts el, ha órára indulsz? Kényelmes sportcipőt, mivel mezítláb nem érdemes zumbázni, az egyes gyakorlatok túlságosan terhelhetik a talpat. Törölközőt se felejtsd otthon, az izzadságcseppek letörlésére biztosan szükséged lesz, és az elveszített folyadék pótlása miatt víz, víz, víz minden mennyiségben. 

Természetesen a jókedved se hagyd otthon, de ha éppen unott vagy, fáradtnak érzed magad, egyszerűen kötelező megjelenned az órán, mivel a tánc, a zenék nemcsak a testet, de a lelket is rendbe szedik. Stressz űző hatása nem kétséges, a felgyülemlett feszültséget letáncolhatod, és teljesen megtisztulva kezdheted, folytathatod vagy zárhatod a napot. 

Természetesen, ha rendszeresen űzöd, akkor a fogyás, és a test erősítése sem marad el. Fizikai állapottól, nemtől, kortól és aktivitástól függően akár 500 kalóriát is elégethetsz. 

Az órák minden esetben könnyed bemelegítéssel kezdődnek, és levezetéssel, nyújtással záródnak, a köztes 40-50 percet pedig mindenki eldöntheti milyen aktívan, mekkora erőbedobással végzi.
Zumba oktatás már évek óta folyik, és egyre több fajtája jelenik meg hivatalosan, így igyekszik a zumba is kielégíteni minden korosztályt. 

A Zumbatomic kifejezetten gyerekek számára szóló zumba óra, amivel fejleszthetjük gyermekünk ritmus érzékét, garantáltan leköti a gyermekek energiáját, és mindemellett elkerülhetjük a gyermekkori elhízást, és mozgásszeretetre nevelhetjük a kicsiket. Ez a fajta óra már 4 éves kortól elérhető.

Kimondottan az idősebb korosztályra is gondolt a zumba szövetség a Zumba Gold órával, ami az idősebbek mozgását veszi figyelembe, egészségmegőrzés, és állóképesség növelés a célja.

Aki zumba oktatónak készül mindenképpen érdemes sokrétűnek lennie, így a 2 alap kurzus mellett, amivel már akár saját maga is készíthet koreográfiákat, tarthat Zumba Gold vagy Zumbatonic órákat és azoknak, akik fitneszoktató végzettséggel rendelkeznek, feltétlenül bele kell vágniuk a Zumba Toning programba, amivel izomzatot segíthetnek építeni táncon keresztül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...