2011. szeptember 19., hétfő

Update módszer



Magyarországon hódít az update módszer már hosszú évek óta.

Kitalálója, Schobert Norbert az évek alatt többször megreformálta a rendszert és rengeteget változtatott rajta. 

Évekkel ezelőtt a módszer lényege az volt, hogy bármit ehetsz, csak az időpontot válaszd meg. Így az ételeket 3 kódba sorolta. 
A 3-as kódú ételeket csak délig lehetett fogyasztani, a 2-es kódúakat 3-ig, az 1-es kód volt a sztár, ezeket lehetett enni bármikor. Ekkor még nagyon sok minden tartozott az 1-es kódba.

Ezrek fogytak le ezzel a módszerrel, az étkezést és a fitneszguru mozgástanácsait követve.
Majd egy reform következett, aminek következtében sok-sok étel kiszorult a 2-es, 3-as kódú ételek közé.
Ezzel egy időben megjelentek az update termékek, amiket egy-két üzletben, majd online is meg lehetett rendelni. 

A nagy siker következtében, hogy lehetett tejszínhabos pudingot vacsorázni és túró rudit enni, az update üzletek franchise rendszerben kezdtek működni. 

Itt egy újabb reform következett és gyakorlatilag a kódolás és az elv is részben változott. 

Jelenleg az update módszer itt tart

2 kód van, az egyikkel fogysz, a másikkal nem. A teljes kiőrlésű pékáruk is a háttérbe szorultak, csakis az update péktermékek fogyaszthatóak nyugodt szívvel. A finomlisztes és a cukros dolgok továbbra is tiltottak. 
 
Viszont fogyasztható a szalonna, és a kolbász is, mert a zsír kevésbé káros, mint a finomított szénhidrát.

A rendszer most már a vércukorszintre alapul, ami nem emeli meg az jó, ami igen az már nem. Norbi új könyvében megtalálhatóak a kódok, hogy mi az, amit lehet fogyasztani, és mi az, amit nem. 

A rendszer érdekes, mivel régen is sokan fogytak a 3 kódolós rendszerrel, amikor még lehetett enni zabpelyhet és reggelire tk. kenyeret. Ma már ez tilos. Schobert Norbi ezt azzal magyarázza, hogy az ember tanul, fejlődik, és bizonyítottan ez a módszer a legjobb, felülbírálta az évekkel ezelőtt megalkotott kódrendszert és az egészség károsító hatásukat is figyelembe vette a kódolásnál. Így a light kóla hiába nem emeli a vércukorszintet mégis a tiltó listán van, hiszen egészség romboló a hatása

A módszer egyébként nagyon kényelmes, ha be tudjuk szerezni a speciális alapanyagokat és van egy update bolt a közelünkben, akkor gyakorlatilag teljesen lemondások nélkül fogyhatunk, még bejglit is ehetünk. 


Az update módszer egy életmódváltást ígér, és heti tartós 0,5-1 kiló fogyást. Természetesen az elengedhetetlen mozgás mellett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...