2011. szeptember 18., vasárnap

Hollywood-i diéta




Napvilágot látott a sztárok diétája. Természetesen Hollywoodról már diétát is elneveztek, így rengeteg sztár próbálta ki és esküszik rá. 

A diéta során a legfontosabb, hogy a táplálékkal való kapcsolatunkat megváltoztassuk, és az evést ne mint örömforrást érzékeljük, hanem mint szükségleteink kielégítést. Hiszen kitalálója, Ian K. Smith szerint a hízás egyik fő oka, hogy a táplálékkal próbáljuk gondjainkat kendőzni és pillanatnyi örömöt remélve túlevésbe menekülünk. 

Méregtelenítés

A diéta egy szigorú méregtelenítéssel kezdődik, amire azért van szükség, hogy az anyagcserénk felgyorsuljon, a méreganyagok távozzanak. Az első 9 nap tehát egy méregtelenítő folyamat lesz, amikor is a nyers, grillezett, vagy párolt zöldségek, gyümölcsök kapják a főszerepet. 
Természetesen éheznünk sem kell, hiszen ehetünk hüvelyeseket és tofut is, illetve kis mennyiségben hántolatlan gabonát , zsírszegény tejterméket és tojásfehérjét, de ezeket tényleg csak kis mennyiségben. 
A hangsúly itt most a zöldségen és gyümölcsön van. 

Tartós súlyvesztés

Amikor a méregtelenítő időszakot befejeztük, emésztőrendszerünk megkönnyebbült, mi is kifújhatjuk a levegőt, hiszen egy könnyebb szakaszhoz érkeztünk.
A sok zöldség és gyümölcs mellé már fogyaszthatunk baromfihúst, halakat és tejterméket.


Félúton

Ha a felesleged felét már sikerült leadnod, továbbléphetsz a következő szintre. Tehát az étkezéseknél növelhető a szénhidrát bevitel. Az összetett szénhidrátokból ebédre köretként fogyaszthatsz már mértékkel. Természetesen a hangsúly azon van, hogy összetett szénhidrátot válassz, így sokáig jóllakottnak érzed magad és a rostok is segítik a fogyást.

A tökéletes egyensúly

Amikor eléred az álomsúlyod, akkor sincs megállás, hiszen ezt meg is kell tartani. Felváltva növelhető a zsírszegény fehérjeforrás fogyasztása és a teljes kiőrlésű dolgoké. De ha arra vágysz, hogy mindörökre karcsú és formás maradj, akkor tegyél le arról, hogy újra cukros, finomlisztes dolgokat egyél.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...