A recept:
Tészta:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy szénhidrát csökkentett liszt)
15 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só
Krémhez:
4 csomag vaníliás pudingpor
35dkg cukornak megfelelő édesítő
9 tojás fehérje
1.1 liter víz
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, kicsit lágy lesz a tejföl miatt, 2 részre osztom,hűtőben pihentetem fél-1 órát, majd sütőpapíron nyújtottam vékonyra, így papírral együtt tudtam átemelni a tesi hátuljára, a 2 lapot egyenként megsütjük 180 fokos sütőben kb 15 perc.
Krém:
1 liter vizet felteszünk forrni, mikor felforrt, beleöntjük a pici vízzel elkevert vaníliás pudingpor+10 deka cukornak megfelelő édesítőt. Főzzük még 1-2 percig, amíg jó sűrű nem lesz.A tojásfehérjét és 20 deka cukornak megfelelő édesítőt felverjük kemény habbá, és ezt beleforgatjuk a pudingos krémbe.
Jó nagy adag krémet kapunk.
Elő veszünk egy magasabb tepsit, ebben érdemes össze állítani a süteményt.Bele helyezzük az alsó lapot, majd rá a még meleg krémet. Félre tesszük hűlni.
Amíg várjuk hogy a krém hűljön felverjük a tejszínt. Először cukormentes tejszínhab porból csináltam, ezt 4 dl tejjel vertem fel, majd 2. alkalommal cukormentes, alacsony zsírtartalmú tejszínt használtam, fél liter bőven kell belőle...jó keményre kell verni.
Megkenjük a krém tetejét a tejszínnel.
A végén a tetejére való lapot egyenlő négyzetekre vágjuk és így tesszük a süti tetejére.A kockák mentén szeleteljük.
Nekem állt 1 éjszakát a hűtőben, ettől a tészta picit puhább lett. Édesítőporral megszórva tálaljuk.
Ízre tiszta krémes:) Alkalmakkor kiváló sütemény, és nem kell tartani tőle, hogy elhízunk, persze nem minden napos fogyasztásra gondolok.
Ebből az adagból kb 16 szép kocka lesz. Én fél adagot csináltam,ilyenkor érdemes csalni és a tésztát egy nagy lapként kisütni majd utána félbe vágni....gyorsabb volt és pár személyre a 7-8 kocka bőven elég:)
úúú... ez baromi finom lett!
VálaszTörlésBátran merem ajánlani bárkinek az elkészítését-fogyasztását :)