2011. augusztus 8., hétfő

Fogyj le tartósan!

Manapság, már ha lexikont készítenénk a számos diétának, bizony igen vastag könyvet kapnánk. Szinte mindenki kipróbált már valami tuti diétát, amit hallott valahol, olvasott valahol, ami valakinek már bevált. A fogyás sok esetben sikeres is volt, mert valóban lement 2 hét alatt 5 kiló vagy 1 hónap alatt 10, de vajon mennyire volt nehéz? De a legfontosabb, hogy mennyire volt tartós?


A legtöbbször, ha diétázni kezdünk, már igazán hamar bele ütközünk az első akadályba. Mikor kezdjük el. A majd holnap, és a hétfőn, 1-én kijelentések sok esetben gyengeségre utalnak. Ma még megeszem este filmezés közben egy tábla csokit, de holnaptól már nem eszem se édességet, se szénhidrátot, sőt, még zsírt sem, és napi szinten 1 órát futok tervek nem éppen átgondoltak.
Az első, ami fontos a kezdésnél, hogy vágj bele most!

Megettél reggel 2 kakaós csigát, 1 nagy bögre kakaóval, ebédre a mekibe ugrottál be és benyomtál egy 2000kalóriás menüt. Majd sétáltál az utcán és egy lány ment előtted pille könnyű súllyal, formás testtel, te meg fáradtnak és tömöttnek érezted maga, a ruha sem állt úgy rajtad, ahogy szeretted volna, meg amúgy sem vehetsz fel akármit, mert akkor látszik a pocak, nagyobbnak tűnik a fenék. Ilyenkor beléd hasít élesen, hogy le kell fogynom, mert le akarok, ez így nem jó! Na, majd holnaptól…

Ezt felejtsd el! Kezdd még ma!

A mai napot már úgyis plusz kalóriákkal zártad, ne tetézd még egy nagy adag vacsorával és esti nasival. Kezd azzal, hogy este valami lightos vacsorát készítesz magadnak, és mozogsz valamit. Nem kell sokat, de 20 percet minimum. Valami olyan mozgásformát válassz, ami tetszik, amit szeretsz, és amit kitartóan tudnál csinálni.

Ha sikeresen zárod a napot meglátod, másnap máris könnyebb lesz, hiszen előtte nap már eldöntötted, hogy leadod a felesleges kilóid, és tettél is érte. Reggelire válassz könnyű reggelit. De ne akarj egyből 1000 kalóriás diétát tartani. 

Ha eddig csokis müzlit ettél, akkor most válassz cukormentes, magokat tartalmazó zabpelyhet. Ha pék sütit ettél, akkor készíts magadnak szendvicset, az édes íztől sem kell megválnod, tegyél a pirítósra egy kis cukormentes lekvárt. A kávédat tejszín helyett pici tejjel ízesítsd, a cukor helyett pedig válassz természetes édesítőszert. 

Nem kell egy napa alatt megváltanod a világot, és nem is lenne egészséges. Apró kicsi változtatásokkal az elején könnyen átszoktathatod magad az egészséges táplálkozásra, és egészséges életmódra, ami bizony egy fitt, formás és energikus élet belépője, és amit egy életen át tartani tudsz.


Legközelebb megnézzük, hogy ha túljutottál a reggelin és megtapasztaltad, hogy bizony az általad fogyasztott ételek egészséges verziója is lehet finom és talán még jobban is laktatnak és kevesebb is elég belőlük, mi az amire figyelj a nap további részében és hogyan legyen tartós a fogyásod!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...