Táplálék kategóriák | Kevésbé savasít | Savasít | Erõsen savasít |
ÉDESÍTÕK | kezelt méz, melasz | (fehér) cukor, barna cukor | NutraSweet, Equal, aszaprtám, Sweet 'N Low |
GYÜMÕLCSÖK | szilva, kezelt gyümölcslevek | meggy, rebarbara | szeder, áfonya, aszalt szilva |
HÜVELYESEK, ZÖLDSÉGEK | fõtt spenót, (vörös) Kidney bab, zöldbab | burgonya (héj nélkül), pinto bab, száraz fehér bab, limabab | csokoládé (kakaóbab) |
MAGVAK | tökmag, napraforgó mag | hikori dió, kesudió | mogyoró, dió |
OLAJOK | kukoricaolaj | ||
GABONAFÉLÉK | búzacsíra, tönköly, barnarizs | fehér rizs, kukorica, hajdina, zab, rozs | búza, fehér liszt, sütemények, tészták |
HÚSOK | szarvas, hidegvizi halak | pulyka, csirke, bárány | marha, sertés, rákfélék |
TOJÁS, TEJTERMÉKEK | tojás, vaj, joghurt, vajkrém, túró | kezeletlen tej | sajt, homogénezett tej, jégkrém |
ITALOK | tea | kávé | sör, röviditalok |
2011. augusztus 25., csütörtök
Savasító ételek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése