Azonban a rizs sok kalóriát tartalmaz, gyorsan felszívódó szénhidrát, a málnaszörp cukros, na meg a rizskochba is kell, a zsíros tejből sem 1 deci kerül bele. Ezért diéta és egészséges életmód során sokan kizárják életükből ezt a mennyei csemegét. Pedig nincs rá szükség. Csak az alapanyagokon kell változtatni, és kész is az egészséges nassolni való, vagy éppen ebédnek való. Leves mellé kitűnő főfogás, mivel laktat és ízletes.A titok a zabban rejlik, a rizst zabpehelyre cseréljük, így egy zabkochot készítünk el, és a végeredmény olyan tökéletes, hogy a különbség alig lesz érezhető.
Hozzávalók
250 gramm zabpehely
8 dl tej
vanília vagy aroma
sztívia vagy egyéb természetes édesítőszer
3 tojás
csipet só
5 deka light margarin
pici reszelt citromhéj
A tejet, a zabpelyhet, feltesszük főni, bele kaparjuk a vanília belsejét, vagy teszünk bele aromát és a reszelt citromhéjat. Amikor a zab megszívta magát édesítjük, levesszük a tűzről és bele keverjük a margarint, majd félre tesszük hűlni. Mikor már langyos, mehet bele a tojássárgája, és hozzá keverjük a tojásfehérje kemény habját, amit egy csipet sóval vertünk fel. Az egészet, egy kivajazott jénaiba öntjük és 180 C-fokon 35-40 percig sütjük.
Cukormentes lekvárral tálaljuk, de készíthetünk hozzá otthon házi málnaszörpöt is.
Tipp:
- Tehetünk bele mazsolát is és egyéb gyümölcsökkel is feldobhatjuk a natúr zabkochot.
- Ha nincs otthon vanília aroma, akkor használjunk 2 decivel több tejet és csomó mentesre kevert, cukormentes vanília pudingot keverjünk hozzá, mielőtt levennénk a tűzről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése