2011. szeptember 1., csütörtök

5 anyagcsere gyorsító tipp


Az előző cikkben már szó volt róla, hogy miért is fontos, hogy az anyagcserénk rendben legyen és diéta szempontjából szükséges a gyors anyagcsere. Íme, néhány tipp, hogy felpörgesd szervezeted!

  • Sok-sok víz
Itt most igenis számít, hogy mit iszunk, a kóla nem számít folyadéknak, sem a szénsavas üdítők, a leves. Csakis a tiszta víz. Ebből 1,5-2 literrel kellene elfogyasztani egy nap. Ennek köszönhetően a salakanyagok szépen fokozatosan távoznak a szervezetből, így az nem lesz leterhelve. E mellé a zöld tea, a mate tea tökéletes kiegészítő. Kevés folyadék fogyasztása nagyon lelassítja a szervezetet.

  • Együnk kevesebbet és komótosan
Fontos, hogy jól rágd meg az ételt. Az emésztés már a szájüregben megkezdődik a nyál segítségével, így nagyon fontos, hogy az ételt alaposan rágd meg. Sokszor iszunk evés közben azért, mert túl száraz a falat és nehéz lenyelni, ez azért történik, mert nem rágtad meg eléggé! 

E mellett a túlevés nagyon leterheli a gyomrot. Amikor degeszre tömjük magunkat, úgy hogy majd ki pukkadunk, az a gyomor számára egy kész horror, lassabban emészt és lassul az anyagcsere. Inkább egyél többször egy nap kevesebbet. Az előző szabályt betartva ez könnyen kivitelezhető, hiszen több ideig tartó rágásnak köszönhetően lassabban fogsz enni, így kevesebb étel után is érezni fogod, hogy jól laktál.

  • Nem mindegy mit eszel!
Nagyon nem mindegy, hogy mivel táplálod a szervezeted, a sok gyorsan felszívódó szénhidrátos ételek, mellé a cukros üdítők sok haszontalan anyagot tartalmaznak, és egyenes út vezet az elhízáshoz, megbetegedéshez.. Mindemellett úgy lelassítják az anyagcserédet, hogy akár több hétbe is telhet mire rendbe teszed. 

Ami fontos, hogy tápanyagokban és rostban gazdag táplálkozást folytass. Kerüld a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Mindig reggelizzünk. Azok, akik reggeliznek, sokkal gyorsabb anyagcserével rendelkeznek. Ébredés után maximum 1 órával el kellene fogyasztani a reggelit.

  • Mozgás

A táplálkozás mellett a legfontosabb. Gyakorlatilag a kettőt együtt kell megvalósítani és akkor biztos a siker. Nem kell élsportolóvá válni, de napi minimum fél óra aktív mozgás szükséges. Ez lehet akár futás, biciklizés, aerobik, vagy akár egy túra, ami kellő fizikai aktivitást eredményez. Minél kisebb a szervezetben a zsírszövet annál gyorsabb az anyagcsere.

  • A kávé megengedett
A kávé mértékkel történő fogyasztása egészséges és még az anyagcserét is pörgeti. Reggel és délután 1 csésze feketekávé nemcsak a kávékedvelők arcára csal mosolyt, de az anyagcserét is helyre billenti.

  • Vitaminok és ásványi anyagok
A táplálék kiegészítők fontos szerepet játszhatnak a diétában, az anyagcsere gyorsításában. A megfelelően összeállított, orvos által ajánlott táplálék kiegészítőkkel a szervezet biztos, hogy megkapja a megfelelő vitamin és ásványi anyag mennyiséget. A C-vitamin például kiválóan segíti a fogyást.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...