2011. szeptember 16., péntek

Vércsoport diéta


A diéta kitalálója Peter D’Amo szerint, a különböző vércsoporttal rendelkező emberek másképp reagálnak egyes ételtípusokra, másképp emésztik meg és használják fel azt.
Ha helyesen táplálkozunk, akkor javul a közérzetünk, elkerülnek a betegségek és leadhatjuk felesleges kilóinkat.
Nézzük meg vércsoportok szerint, hogy mit érdemes fogyasztani.

A 0-s vércsoport 

A sertéshús kivételével bármilyen húst, halat, májat, tengeri herkentyűket fogyaszthat. Gyümölcsök emésztése sem okoz problémát nála, a zöldségek közül érdemes előnyben részesíteni a brokkolit, a paradicsomot, a kelkáposztát, a hagymát, a spenótot.

Emésztésre nincs rossz hatással a körte, a banán, a szója, és a gabonafélék.

Azonban érdemes kerülni a tejtermékeket, a búzából készült ételeket, a mustárt, a mogyorót és a narancsot.

Az A-s vércsoport 

Majdnem számukra lett kitalálva a vegetáriánus étrend, hiszen nekik sok zöldséget és gyümölcsöt, szóját érdemes fogyasztani, illetve halat is, de kerülniük kell a húsokat.
Ami kifejezetten jó számukra azok a gabonafélék, a hüvelyesek, növényi olajok és a magvak, az ananász, a sárgabarack és a cseresznye. De bátran fogyaszthatják a rizst, a joghurtot is.

Azonban a legtöbb tejterméket érdemes elkerülniük, illetve a banánt és a mangót.

A B-s vércsoport

Nekik van a legnagyobb szerencséjük. Ők táplálkozhatnak a legváltozatosabban. Fogyaszthatják a húsokat, a tejtermékeket, a gabonaféléket, a hüvelyeseket, gyümölcsöket, a tojást, az olíva olajat. Semlegesen hat rájuk a hal, a körte, a dinnye, az alma, a sajtok.

Viszont érdemes elkerülniük a mogyorót, a búzát, a hajdinát és a szezámmagot.

Az AB-s vércsoport 

Vegyes étrenddel és kis mennyiségek fogyasztásával elérhetik a megfelelő egyensúlyt.
Húsok, tofu, hal, zöldségek nagy része, mind kiemelkedően hatnak rájuk.
Amit érdemes kevesebbet fogyasztani és elkerülni az a vörös húsok, a bab, a kukorica és a magvak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...