2011. szeptember 15., csütörtök

Zóna diéta



Barry Sears által kidolgozott diéta lényege, hogy bekerülj egy olyan zóna állapotba, amikor pihent vagy, de mindemellett éber és a koncentrációd magas, energikusnak érzed magad és a csúcson tudsz teljesíteni. Barry Sears szerint ezt a megfelelő táplálkozással érheted el, és a mai túlhajszolt világban a rossz ételek fogyasztása, illetve a tévútra tévedt diétás elvek következtében egyre távolabb kerülünk ettől az állapottól.


A diéta előnyös tulajdonsága még, hogy lassítja az öregedést, megvéd a rákos megbetegedésektől és a szívproblémáktól.

A diéta során meg kell teremteni a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok megfelelő egyensúlyát, ami jelen esetben 40-30-30%-ot jelent. A szénhidrátok túlzott fogyasztása az inzulinszint túlzott emelkedéséhez vezet, ami hízáshoz vezet.

Mit fogyasszunk a zóna diéta során

Sovány fehérjék fogyasztását részesíti előnyben. 
A szénhidrátot tartalmazó ételek közül a magas rost és alacsony keményítő tartalmúakat preferálja, kerüli a legtöbb gabonát és sok szénhidrátot tartalmazó zöldségeket és gyümölcsöket. 

Kerüljük az állati eredetű zsírokat, helyette válasszunk oliva olajat, vagy bármilyen növényi eredetűt. A szárnyasokról is távolítsuk el a bőrt sütés előtt, ezzel is sok zsírt spórolhatunk meg.

Az étkezések során az adagokra kell figyelni, és arra, hogy két étkezés között 4-5óra teljen el.

Ami tilos: hántolt rizs, cukor, finomított lisztes termékek, banán és az aszalt gyümölcsök.

Az étrend mellett kiemelkedően figyelni kell a megfelelő folyadékfogyasztásra, napi minimum 2 liter szénsavmentes ásványvizet, vagy cukormentes teát kell fogyasztani



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...