2 paprika (lehet kaliforniai is)
6-8 fej gomba
2 fej hagyma
1 cukkini
1 répa
Fél kiló csirkemell
Fűszerek: só, bors, szójaszósz, fél marék natúr pörkölt földimogyoró
A répát, gombát, hagymát megpucoljuk, a paprikát, cukkinit
megmossuk, kimagozzuk. Mindent felaprítunk, de megszokottól eltérően a hagymát
is nagyobb darabokra vágjuk, és a gombát is. A paprikát, répát, cukkinit vékonyabb
csíkokra.
A húst kis csíkokra, kockákra szeleteljük, sózzuk,
borsozzuk, pici olajon teflon serpenyőben majdnem készre sütjük.
Mikor elkészül, pici olíva olajon elkezdjük pirítani a
zöldségeket, először a répát, hagymát és paprikát, egy pici vizet és fedő alatt
pároljuk majd 10 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit, gombát, a csirkét, a
mogyorót és a fűszereket. Még 5 percig pirítjuk, hogy a víz teljesen
elpárologjon.
Fogyaszthatjuk egytálételként vagy barna rizzsel,
kuszkusszal, tésztával.
Természetesen más zöldségeket is adhatunk hozzá, így
dúsíthatjuk az ételt és az idénynek megfelelően olcsó főételt tehetünk az
asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése