2011. október 21., péntek

Könnyű ebéd – Stir fry



2 paprika (lehet kaliforniai is)
6-8 fej gomba
2 fej hagyma
1 cukkini
1 répa
Fél kiló csirkemell
Fűszerek: só, bors, szójaszósz, fél marék natúr pörkölt földimogyoró

A répát, gombát, hagymát megpucoljuk, a paprikát, cukkinit megmossuk, kimagozzuk. Mindent felaprítunk, de megszokottól eltérően a hagymát is nagyobb darabokra vágjuk, és a gombát is. A paprikát, répát, cukkinit vékonyabb csíkokra.

A húst kis csíkokra, kockákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, pici olajon teflon serpenyőben majdnem készre sütjük. 

Mikor elkészül, pici olíva olajon elkezdjük pirítani a zöldségeket, először a répát, hagymát és paprikát, egy pici vizet és fedő alatt pároljuk majd 10 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit, gombát, a csirkét, a mogyorót és a fűszereket. Még 5 percig pirítjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon.
Fogyaszthatjuk egytálételként vagy barna rizzsel, kuszkusszal, tésztával.

Természetesen más zöldségeket is adhatunk hozzá, így dúsíthatjuk az ételt és az idénynek megfelelően olcsó főételt tehetünk az asztalra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...