2011. november 6., vasárnap

Az akupunktúra hatása



Kínai orvoslás szerint a betegség nem más, mint a belső egyensúly felbomlása, amelyet helyre kell állítani. Az akupunktúra befolyásolja a szervezet energetikai folyamatait, ami azért fontos, mert a belső energia körforgásban van. A testünkben található 12 fő erővonal, amelyben az életenergia szabadon áramlik. A fő meridiánok mellett természetesen számos mellék meridián található testünkben.

Miként működik az akupunktúra? 
A kezelés során az orvos tűket szurkál, a test különböző pontjaiba, és bár a tűk semmiféle gyógyszert nem tartalmaznak, mégis segítenek megszüntetni betegségeket, fájdalmat. Természetesen az akupunktúrás tűket nemcsak találomra bökdösik az emberbe, hiszen vannak akupunktúrás pontok. Ezeket a pontokat azonban nem láthatjuk, csak érzékelhetjük, akár gépekkel is, ezeken a pontokon ugyanis más a bőr elektromos ellátása.

Mire jó az akupunktúra?
A szkeptikusok szerint semmire, azonban ha valaki részletesebben belemerül és tanulmányozza ezt a fajta természetes gyógykezelést, akkor rájöhet, hogy szinte mindenre jó.
Főként azonban fájdalom esetén használják, fájdalomcsillapításra vagy annak megszüntetésére.
Tökéletes ideggyulladásra, háti, nyaki izomfájdalmakra, ínhúzódásra, de akár függőségektől is megszabadulhatunk, vagy fogyhatunk segítségével.

A szervezetben, ha egyensúly van, akkor egészségről beszélhetünk, ha azonban ez felborul, akkor különböző tünetek jelzik a problémát, ami a hideg végtagoktól kezdve a hátfájáson át, az alvászavarig bármi lehet.
Az akupunktúra ezt segít megoldani, hogy az egyensúly újra helyre billenjen. Sajnos maradandó károsodás esetén a tüneteket már nem igazán lehet megszüntetni.

Vannak helyzetek, amikor nem is gondolnánk, hogy a szervezetünk egészsége forog kockán, és nem is tudjuk, hogy az akupunktúrát segítségül hívhatjuk. Vannak tünetek, amik igenis kezelhetőek ezzel a természetes gyógymóddal. Izzadékonyság, hőhullámok, szorongás, alvászavar, evési kényszer, alkoholizmus és egyéb függőségek, megfázás, memória zavar, migrén. 

A kezelés a betegség állapotától függ, általában 7-15 alkalom javasolt, ezt az első kezelés alkalmával határozza meg az orvos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...