2011. november 28., hétfő

Forralt bor és a diéta


Elkezdődött az advent, a tél hideg, a hajnal fagyos, de a barátokkal ilyenkor is jól esik találkozni, a párunkkal kettesben a kanapén beszélgetni, nosztalgiázni.
Ha már meguntuk a teázást, a kakaózást, idézzük fel egy pillanatra az adventi, karácsonyi vásárok hangulatát egy bögre forralt bor mellett. 

A következő recept nemcsak hogy diétás, de az egyik legízletesebb forralt bort kapjuk végeredményképp, ami nem erős, nem cukros, és felmelegít.
Hozzávalók
  • 1 L vörösbor
  • 0,7 dl cukormentes narancslé
  • Méz, diétázóknak édesítő
  • 3 fahéj rúd
  • 4-5 szegfűszeg
Egy fazékban feltesszük melegedni a bort és a narancslevet, bele tesszük a fahéj rudakat és a szegfűszeget, ezzel együtt felforraljuk. A végén pedig mézzel vagy édesítővel ízesítjük. Ha erősebb borból készítünk forralt bort, akkor 1:1 arányban is keverhetjük narancslével.


Miközben lassan kortyolgatjuk, idézzük fel az elmúlt ünnepek legszebb emlékeit, pihenjünk meg egy pillanatra és relaxáljunk, élvezzük az édes ízeket és hangolódjunk rá a télre.





1 megjegyzés:

  1. A házi forralt bornál nincs is jobb ebben a hidegben. Mi is szoktunk csinálni. Ezen az oldalon találtam tök jó forralt bor recepteket, érdemes kipróbálni Őket http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...