2011. december 3., szombat

Mire figyelj, hogy ne hízz



Jönnek a hideg téli hónapok, a karácsony, és máris azon gondolkozol, milyen diétába kezdj januárban? Felejtsd el, előzd meg a bajt, egy kis odafigyeléssel nemcsak megelőzheted a hízást, akár még a makacs kilóktól is megszabadulhatsz.

Felejtsd el a szénsavas üdítőket
A szénsav puffaszt, elsavasítja a szervezetet és még rengeteg felesleges cukrot is tartalmaz, a kóla koffein tartalmára pedig a reggeli kávék után már lehet nincs is szükséged. 

Készíts házi sütit
 Az ünnepekre ne boltban vásárolj süteményt, azok tele vannak tartósítószerrel, cukorral és finomított szénhidráttal, aminek következtében többet eszel, mint amennyit kellene, hiszen egy ördögi kör a vércukorszintednek. Helyette készíts otthon egészséges alapanyagokból, hidd el a család is díjazni fogja a házi sütiket. Vond be a gyerekeket is, készítsetek mézeskalácsot teljes kiőrlésű lisztből, mézzel édesítve. 

Egyél bejglit, de ne este
A legtöbben a hibát ott követik el, hogy este, miután kényelembe helyezték magukat a kanapén csipegetni kezdenek. Egy kis bejgli, egy kis isler, még egy kis bejgli. Vacsorára szénhidrát, az alak gyilkosa. Egyél bejglit, de reggelire egy pohár tejjel, kávéval, vagy délután uzsonnára. Ha nap közben sokat ettél, hagyd el a vacsorát.

Sok-sok folyadék
A legjobb a tiszta víz, ami lehet szűrt víz, ásványvíz, de télen, a hideg időben mindig jól jönnek a forró italok, így főzz egy nagy kancsó gyümölcs teát, ízesítsd mézzel, vagy természetes édesítővel, és kortyolgasd ezt. Hidd el, sokszor csak szomjas vagy, nem is éhes, mégis inkább egy falat után nyúlsz ahelyett, hogy innál. Emellett pedig a sok folyadék eltelít, így könnyebb kivédeni a túlevést és a túlzott kalória bevitelt.

Szervezz kinti programokat
Bár hideg van, de ha jól beöltözöl egy túra a közeli erdőben, egy nagy séta a parkban nemcsak az elmét frissíti fel, de léleknek és a testnek is jót tesz. Nem mellesleg a sok-sok mozgás segít kordában tartani az alakodat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...