2011. november 11., péntek

Gondolj merészet és nagyot!



Mindenki életében eljön egy olyan pillanat, amikor késztetést érez a változásra, akár alakját, munkáját, életét, anyagi helyzetét illetően. Az is lehet, hogy apróbb változásokról beszélhetünk, egy rossz szokás elhagyás, vagy egy új, jó szokás felvétele, egy átalakítás a lakásban, amire nehezen szánjuk rá magunkat. Ezek a késztetések sokszor frusztrációt okoznak, nem tudjuk, hogyan álljunk neki, vagy ha éppen sok ötletünk támad, akkor 1-2 nap múlva ezek az ötletek elvesznek, vagy éppen alább hagy a lelkesedésünk, a szomszéd lebeszél róla, a párod is megerősít, hogy úgy van minden jól, ahogy van. 

Ezzel sok embertől elveszik a lehetőséget, és ezek az emberek magukat is megfosztják a változás lehetőségétől. Bármilyen apró változásról van szó, mindig az a legnehezebb.

A könyvek világában azonban már nem kell tartani ettől. Rengeteg okos és értelmes ember osztja meg velünk értékes tapasztalatait, amikből mi tanulhatunk, amelyektől fejlődhetünk, és akár több mint 20év tapasztalatát elolvashatjuk pár nap alatt. Ezek az emberek megkímélnek attól, hogy ugyanazt a rögös utat járd be, bár a változás sokszor kényelmetlenséggel jár, de megkönnyítik az utadat a számos tapasztalat átadásával.

Mit kell tenned?
Határozd el magad, hogy ha te fejlődni, változtatni szeretnél, akkor te azt meg teheted és meg is akarod tenni. A rosszmájú megjegyzéseket engedd el a füled mellett. Azért mert valaki fél a változástól, vagy lusta tenni érte, ezért téged is természetesen lebeszél róla. Ne hagyd magad.

Szerezz be pár könyvet, és olvass. Cseréld le kis időre a romantikus regényeket önfejlesztő könyvekre, meglátod, megéri.

Ami a legfontosabb, tarts ki a döntésed mellett, és hagyd, hogy segítsenek neked, vagy kérj segítséget. Biztosan van a környezetedben olyan ember, aki jónak látja azt, amit teszel, és segít neked, akár csak ösztönző szavakkal, vagy tettekkel. Keresd ezeknek az embereknek a társaságát. 

A Titok és Az Erő című könyvekről már biztosan hallottál, ezek Rhonda Byrne művei, és nagyon hasznosak, egy teljesen új látásmódot tárnak fel előtted. 


Egy másik könyv, amit nem reklámoznak, és kevésbé terjed szájhagyomány útján szintén fantasztikus. Mindemellett több mint 4 millió példányt adtak el belőle világ szerte. Ez a könyv azt ígéri, hogy különleges egyéniség és átlagon felüli tehetség nélkül is ki emelkedhetünk társaink közül és elérhetjük céljainkat. A könyv segít abban is, hogy gondolkodásunk változzon, és ez által tudjunk változtatni azon, amin szeretnénk. 

Ez a könyv pedig David J. Schwartz – Gondolj merészet című könyve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...