2011. június 8., szerda

Almaecet, a természetes csodaszer


Napi egy alma és a betegség elkerül. Biztosan sokan hallottátok már ezt a mondást. Az alma rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek kedvező hatással vannak szervezetünk működésére. Fontos hatóanyaga még a pektin illetve a héjában lévő cellulóz. Mikor az almánk már túl érett és lehull a fáról, akkor ecetsavat termel, amely megöli a baktériumokat, ezért is szokták az állatok enni a fáról lehullott almát. 


Az almaecet összetevői jótékonyan hatnak a szervezetre: 20 fontos ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, és emellett értékes ballasztanyagot, a pektint.  
Használata mindenkinek ajánlott, hiszen egy természetes csodaszerről beszélünk.   

Élénkíti az anyagcserét, a vérkeringést. Segít megszüntetni az anyagcserezavarokat, az emésztési problémákat, megfázásnál is kitűnő gyógyír, csökkenti a koleszterin szintet és a fogyókúra kitűnő társa.
Antibakteriális hatását is felfedezték és már Hippokratész is alkalmazta, mint antibiotikumot. Gyulladáscsökkentő hatásával együtt sebgyógyításra is tökéletes.  Használható még ízületi gyulladásra, fejfájásra, magas vérnyomásra, értágulásra, és méregtelenítésre is.
Segíti a vas beépülését és az oxigén szállítást a sejtekhez. Így felélénkül a szervezet, és fokozódik a szellemi illetve fizikai frissesség.
A vér cukorszintjét is segít beállítani ezáltal cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Az almaecet sikeresen bontja le a zsírokat már a belekben, tehát a zsírok kevesebb része szívódik fel, fokozza az anyagcserét, így kitűnően alkalmazható egy jól megválasztott diéta során, vagy akár egy egészséges életmód keretein belül. A zsírok normális anyagcseréjéhez szükséges az egészséges bélflóra. A rohanó világ rossz táplálkozásának eredménye, hogy a bélben elszaporodnak a káros baktériumok, gombák. Az almaecet segíti ezek elpusztítását, ezáltal megszüntetni a kellemetlen tüneteket is , mint például puffadás, szorulás vagy éppen hasmenés és nyert utat biztosít a zsírok anyagcseréjének.
Méregtelenítő hatását egész szerveztünk élvezheti, hiszen nem csak a belekre van jótékony hatással, hanem az erekre, ízületekre, a vesékre, a húgyhólyagra, a gyomorra.

A szépségipar is előszeretettel használja, és már a romai nők is alkalmazták. Segíti a hajhullás megszüntetését mind kívülről és belülről. Almaecetes pakolással nemcsak fényessé tehetjük hajunkat, de a hajhullást is megakadályozhatjuk, gyógyíthatjuk. Masszírozáshoz is kiváló, felpezsdíti a bőrt, illetve fürdéshez is használható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...