2011. április 27., szerda

Töltött padlizsán


Ideális tavaszi ebéd, hiszen nem csak laktat, de párolt zöldséggel, salátával tálalva igazán alakbarát, elkészítése pedig roppant egyszerű.

Hozzávalók:

2 padlizsán, 400 gramm darált csirke vagy pulyka hús, 1 fej hagyma, oregano, só, bors,piros paprika, fokhagyma, paradicsom sűrítmény,pritamin paprika, paradicsom , gomba, 1 kis sajt a tetejére.


A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, a száras végét is eltávolítjuk. Kiskanállal kivájjuk a közepét, és ezeket a darabokat apróra kockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük. Rengeteg kalóriát spórolhatunk, ha az elején, egy teáskanálnyi olajon pirítjuk, majd pici vizet öntünk rá, és fedő alatt pároljuk, aztán a fedőt levéve hagyjuk, hogy elfőjön a víz róla. A húst is rátesszük, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, só bors, piros paprika, oregano, fokhagyma. Közben a felkockázott paprikát, paradicsomot, a padlizsán belsejét és a gombát is hozzá adjuk.  Felöntjük pici vízzel és a paradicsom sűrítménnyel, majd mikor már elfőtt a leve és jó sűrű, akkor tölthetjük is a padlizsánokat.



Miután belekanalaztuk a husit a padlizsánokba, a sütőrácsra tesszük őket és 25 percig 180 fokos sütőben sütjük. A végén sajtot reszelünk a tetejére és vissza tesszük egy-két percre, amíg megolvad, illetve rá is grillezhetünk. 

Salátával, párolt zöldséggel, csicsóka pürével is isteni.  De természetesen bármilyen körettel fogyasztható.

Ugyanez a töltelék nagyon finom cukkinivel párosítva is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...