2011. december 9., péntek

Karácsonyi dekoráció a házban

Ahogy közeledik a Karácsony, az ablakokban felgyúlnak a fények, megjelennek az első ajtódíszek, az első girland a korláton, és szép lassan felöltözik ünnepi ruhájába a lakás. Lassan a 3. gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún, és már csak alig 2 hét és megérkezik a Jézuska.
A karácsonyi dekorációkkal megteremthetjük már jó előre az ünnepi hangulatot, a megszokott pörgő családi élet picit lassulhat, több időnk jut a másikra, és remek időtöltés, amikor a gyerekek és a szülők, vagy éppen a párok együtt készítik a díszeket. A dekorálásnak pont az lenne a lényege, hogy ilyenkor még több időt töltsünk közösen, ezért az együtt alkotott ajtódísz, karácsonyfadísz, fali, asztali dekoráció nemcsak hogy olcsóbb, ha otthon készül, de eszmei értéke felbecsülhetetlenné teszi.

Narancs és fahéj
A kihagyhatatlan páros, nemcsak remek időtöltést nyújt, de illatával ünnepi hangulatot csempész a lakásba, nem mellesleg dísznek is tökéletes, és nincs szükséged másra, mint egy kis szegfűszegre, és narancsra.


Süti dekoráció
A mézeskalácsbizony nem csak a vendégek kedvence. Kreatív asztali és karácsonyfa dekorációt készíthetsz belőle. Fenyőfát, harangot, angyalkát, vagy akár egy egész téli tájat is megkomponálhatsz mézeskalácsból, amit azután színes vagy fehér cukormázzal, porcukorral, dekorgyöngyökkel díszíthetsz.


Az elmaradhatatlan ajtódísz
Nem szoktál készíteni ajtódíszt, mert félsz, hogy lefújja a szél, vagy esetleg nyomtalanul lába kél? Idén semmiképpen se hagyd ki, készíts egyet és tedd az ajtódra, de belülről. Így már az előszobádba is beköltözik a karácsony főként, ha természetes alapanyagokat használsz. A fenyő, borostyán, 1-2 gyümölccsel, masnival, tobozzal igazán nyerő páros.



Gyertyákat mindenhova
A gyertya nemcsak az ünnep, de a tél elengedhetetlen kelléke is. Meghitté teszi a pillanatokat, hangulatot és melegséget áraszt. Készítsetek többféle gyertyás díszt az asztalra, kandallóra, a hálószobába. de vigyázz, a gyertyákat ne hagyd felügyelet nélkül a lakásban! Választhatsz színes gyertyát, kereket, kicsit nagyot, és dekorálhatod saját magad is. Az úszó gyertya is hangulatos és a sima teamécsesek is praktikusak, ha egy szép gyertyatartóba helyezed őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...