2011. augusztus 19., péntek

Glikémiás index táblázat

A magas glikémiás indexű ételek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ezzel ellentétben az alacsony glikémiás indexű táplálék fogyasztásával egy folyamatos vércukorszint emelkedést érhetünk el.Ezzel elkerülve a farkas éhséget és az állandó inzulinszint ingadozást.

Az egészséges táplálkozás alapját főként az alacsony és közepes GI értékű ételeknek kell képezniük.

Alacsony GI (0-55) Közepes GI (55-69)  Magas GI (70-100)
Zöld zöldségek Hajában főtt krumpli
Krumplipüré


Paradicsom

Kukorica

Kukoricapehely

Földi mogyoró

Fehérrépa

Pattogatott kukorica

Fokhagyma

Fokhagyma

Sütemények

Hagyma

 Tök 


Palacsinta 

Répa

Cékla

Karórépa 

Cseresznye


Mangó

Pasztinák

Sárgabarack

Sárgadinnye

Görögdinnye 

Alma

Befőttek

Gyümölcslevek 

Körte

Ananász 


Szörpök 

Grapefruit

Szárított gyümölcsök

Alkohol

Narancs 

Banán 

Érett banán 

Kiwi


Magvas kenyerek 

Nokedli 

Zöld

Füge 

Aszalt szilva


Szárított sárgabarack

Mazsola 

Datolya

Zsírszegény tej

Fagyi

Édesített tejtermékek

Joghurt

Kakaó

Zsömle, Kifli

Árpa

Rozskenyér


Édesített kekszek 

Teljes őrlésű tésztafélék

Pizza 

Puffasztott rizs

Teljes őrlésű kenyér

Pita kenyér

Fehér kenyér

Spagetti – Makaróni (al dante)

Tortilla 

Tésztafélék fehér rizsből

Zabpehely

Müzli (édesítetlen) 

Müzli

Bab 


Gríz

Sült krumpli 

Lencse  

Kuszkusz

Rizsfelfújt

Csicseriborsó

Háztartási

Ropi


Almalé  

Ananászlé

Cola 

Vadrizs

Basmati rizs

Fehér rizs 

Keserű csoki

Lekvár

Normál csoki 

Gyümölcscukor

Méz

Cukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...