2011. július 12., kedd

5 tipp az alacsony koleszterin szintért


Ez előző részben szó volt a magas rossz koleszterinszint ártó hatásairól és arról, hogy milyen alattomos módon, lassan kifejtve hatását súlyos károkat okozhat szervezetünkbe, amit később teljesen vissza fordítani nem tudunk. Ezért fontos, mint ahogy más területeken is a megelőzés! Először is keressük fel orvosunkat és kérjünk egy koleszterin szint vizsgálatot. Ha kicsit magasabb a koleszterin szint, akkor orvosunk minden bizonnyal hasznos tanácsokkal fog ellátni bennünket illetve itt is olvashatsz most pár ötletet, ami segít. Ha minden rendben van a koleszterinszintünkkel, akkor is érdemes felülvizsgálni az étkezési szokásainkat. Zsírban gazdag a táplálkozásunk? Sok állati eredetű zsírt fogyasztunk? Ha igen, akkor mindenképpen itt az ideje a váltásnak, hogy a következő mérésnél is tökéletes legyen a koleszterin szint. Az életmód váltás egyéb jó mellékhatásaként az életvitelünk is javulni fog, és akár egészségesen fogyhatunk is.


1. Kerüljük a zsíros húsokat. 

Fogyasszunk zsírmentes fehér húsokat, csirkét, pulykát és hetente 1-2szer együnk halat. Kerüljük a belsőségek fogyasztását. A koleszterint az állati eredetű zsiradékok tartalmazzák, és ezek többsége tele van telített zsírsavakkal, gyakorlatilag a rossz koleszterin szint növekedést segítik elő. Tehát érdemes minél kevesebbszer enni a következő élelmiszereket is: feldolgozott húsáruk, felvágottak, virslik, kolbászok, szalonna.

2. Válasszuk a sovány tejtermékeket. 

Mivel a tejtermékek tejzsírt tartalmaznak, és ezek is állati eredetűek, mindenképpen csökkentsük a fogyasztásukat illetve cseréljük le az alasony zsírtartalmú társaikra. Együnk növényi sajtokat. Növényi margarint.

3. Telítetlen zsírok és olajok. 

Főzéshez mindenképpen ezeket használjuk. tehát növényi eredetű olaj kerüljön mindenképpen a kosárba, felejtsük el a zsírral sütést. AZ omega3 zsírsavak jótékony hatása miatt együnk sok halat.
Kerüljük a gyors étkezdéket.

4. Mozogjunk rendszeresen. 

Napi 30-45 perc mozgással sokat tehetünk a koleszterin szint csökkenéséért. Ha kezdők vagyunk kezdetben válasszuk a sétát, majd áttérhetünk a biciklizésre, tornára, a kirándulás is jó szabadidős tevékenység, és rengeteg edző terem otthoni dvd van már segítségünkre.

5. Kerüljük a stresszt és a dohányzást. 
 
Ha túlsúllyal küszködünk, akkor itt az ideje megszabadulni a feleslegtől. 10%-os súlycsökkenéssel, akár 10%-kal csökkenthetjük a koleszterin szintet is.

+1 tipp

Az almaecet egyik jótékony hatása, hogy segít tisztítani az érfalakat! Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, hogy szervezetünkbe juttassuk a megfelelő vitamin mennyiséget, rostokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...