2011. augusztus 18., csütörtök

A legdiétásabb vacsorák



Diétás vacsoraötletekre nemcsak a fogyókúrázóknak van szükségük. Aki egészségesen szeretne étkezni, és szeretné megtartani az alakját nekik is nagyszerű ötletekkel szolgálhatunk.

Az egészséges táplálkozásban és diétában az egyik legfontosabb szabály, hogy napi minimum 3szor étkezzünk, vagy 5ször kevesebbet és az utolsó étkezés, tehát a vacsora mindig könnyű legyen, és kevés kalóriát tartalmazzon. Éjszakára már ne terheljük túl a gyomrunkat és a legideálisabb, ha lefekvés előtt minimum 2 órával elfogyasztjuk a vacsit.

Amikor azonban diétába kezdünk, még hangsúlyosabban kell figyelni az étkezésre, főként a délutáni, esti fogásoknál. Ilyenkor sokszor esünk kétségbe, mert bár tudjuk, hogy kevés kalóriás, lehetőleg szénhidrát szegény ételt kellene enni, de jó magyar szokás szerint mindenki szereti a hasát és nem szeret lemondani az esti falatokról.

A következő néhány ötlet segíthet, hogy könnyebben megtervezhesd a napi menüdet. Felhívom azonban figyelmed, hogy nem kínálok vacsorára sülteket és kevés kalóriás tésztákat, mert az esti evés igazából tűzoltásra való, arra, hogy ha az ebéd és az uzsonna után megéheznél, akkor egyél egy keveset, de ne legyél annyira tele, hogy éjszaka rosszat álmodj, illetve, hogy a túl sok felesleges kalória éjszaka szépen elraktározódjon.

 A tejtermékek ásza - Cottage cheese

Kedvelt, mégis keveset használt cottage cheese az egyik legjobb választás, amiből kapható light változat, tehát 0,1 %-os zsírtartalmú.
Így a zsírokkal már nem kell foglalkoznunk. Akár 2-szer annyi fehérjét is tartalmazhat mint a joghurt, viszont a szénhidrát tartalma fele annyi. Tehát a legideálisabb választás vacsorára.
Bizony, szénhidrát ezekben is van, bár hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, de akárcsak a gyümölcsnél a gyümölcscukorral, a tejtermékeknél a tejcukorral is számolnunk kell.
A light cottage cheese ráadásul egy lassan felszívódó fehérje forrás, így tökéletes edzés után is.
Keverheted édesnek és sósnak is, ízlés kérdése. Az édes variációhoz egy kis vanília aromát, természetes édesítőt vagy fahéjat javasolnék.

Saláta minden mennyiségben

Természetesen nem a majonézes tojássalátára és franciasalátára gondolok.
Apríts össze pár darab fejes saláta levelet, 2 paradicsomot, 1 paprikát, kis darab uborkát, kevés lila hagymát, 1-2 teáskanál csemegekukorica is mehet bele, olajbogyó, pici oregano, só, bors, citromlé a tetejére és kész is a finom és egészséges saláta. Ha nagyon éhes vagy egy kevés grillezett csirkehusit is megehetsz mellé. Vagy a salátára keverhetsz ki natúr joghurtból tzatziki öntetet.

Leves

Nyáron persze nem kívánjuk a forró leveseket, de amikor beköszönt a tél, nagyon jól esik. Egy tál finom zöldségleves eltelít, és kevés kalóriát tartalmaz.
Használj répát, fehérrépát, pici zellert, borsót, karfiolt, ízesítsd sóval, borssal és természetes zöld fűszer keverékkel, amit bio boltokban és egyes drogériákban beszerezheted. Egyáltalán nem drágább mint a rengeteg sót és ízfokozót tartalmazó társaik.

Plusz 1 tipp:

Próbáld ki a különböző csírákat. Nassolás helyett estére válassz egy csírát, vagy akár többfélét. Önmagukban is ízletesek nemcsak a szendvicsekben, és nagyon egészségesek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...