2011. október 4., kedd

5 tipp őszi depresszió ellen

  
Az őszi depresszió nem egy felkapott és hangzatos új betegség, amit kezelni lehetetlen, és amit a „beteg” csak beszuggerált magának. Ez bizony egy állapot, ami bárkit utolérhet a tél közeledtével. Érdemes tenni ellene. 

Ha érdekel valójában mitől is alakul ki az őszi fáradtság, és mik a tünetei, itt megtalálod.
Az őszi levertséget könnyű szerrel legyőzhetjük. Íme, 5 tipp, amivel biztosan sikerrel jársz.



Fényárban a lakás

Igyekezz minél nagyobb világosságot teremteni a lakásban. A legjobb, ha napközben sok természetes fény szűrődik be az ablakokon keresztül, ezért érdemes teljesen szabadon hagyni ebben az időszakban az ablakokat. Aki teheti, építtessen tetőablakot, vagy ha már van a házban, igyekezzünk abban a szobában tartózkodni a legtöbbet. Az ablakok előtti fák is nagyon beárnyékolhatják a szobát, szükség esetén metsszük meg azokat. 


Kerüld a cukrot

Kerüld el a sok-sok édességet, mert bár pillanatnyilag feldobják a kedved és energikusnak érzed magad, az inzulinszint ingadozása miatt hamar fáradt leszel, és álmos. Ezen kívül még a súlyod is gyarapodhat, ami valljuk be, sosem tesz jót egy depressziónak.

Az elmaradhatatlan mozgás

Most sem úszod meg a testmozgást. Kutatások támasztják alá, hogy a testmozgás segíti a depresszió kezelését, ez az endorfin nevű boldogság hormonnal van kapcsolatban. Azonban a hideg idő, az hogy korábban sötétedik, sokszor visszavesznek a lelkesedésből, ezért érdemes társat keresni, akivel együtt tudsz mozogni, akivel bíztatjátok egymást. Csak elkezdeni nehéz, utána már minden megy simán. Természetesen edző terembe is beiratkozhatsz, vagy csoportos órákra. Illetve a pároddal is szervezhettek közös sportórákat, amiken együtt is vagytok, és még sportoltok is.



Gyógynövények

A természetet is segítségül hívhatjuk. Az egyik legjobb ilyenkor, ha orbáncfű teát készítünk, vagy fürdővizünkbe is tehetünk belőle. Ezen kívül, amikor idegességet érzünk nagyon jó nyugtató hatású a levendula, de akár kamillateát is fogyaszthatunk. Kerüljük az alkohol és a túlzott kávéfogyasztást.

Vitaminok és ásványi anyagok

Aki egész évben odafigyelt és étrend kiegészítőket szedett, nekik bizonyára minden rendben van a kedélyállapotukkal, ha mégsem, akkor vagy nem megfelelő a választott termék, vagy ilyenkor nagyobb dózisban érdemes szedni. Ami ilyenkor javasolt: B6-, B12-vitamin, E-vitamin, Omega3, C-vitamin és A-vitamin, illetve a folsav.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos tanácsok, köszönjük!
    Apropó mikor lesz elérhető, hogy a cikkeket FB "like"-olni is lehessen közvetlenül?

    VálaszTörlés
  2. A fényár az biztosított:)
    Tényleg hasznos tanácsok - megfogadjuk!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...