2011. október 12., szerda

Probiotikum



Az élelmiszerüzletek, főként a tejtermékes részleg hemzseg a pre- és probiotikus termékektől. Valójában csak egy újabb marketinges eszköz, amivel vásárlásra bírhatnak minket, vagy tényleg fontos a probiotikum a szervezetnek?

A probiotikum egy baktérium, de még mielőtt megijednénk nem mérgező vagy betegséget okozó baktériumról van szó ezúton, hanem egy jó változatról, ami segíti a szervezet egészséges működését.
Nélkülözhetetlenek az immunrendszer egészséges működéshez és az emésztéshez is. A kórokozók elpusztításában, a tápanyagok lebontásában is nagy szerepe van, mindemellett a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását is fokozzák. 

A méregtelenítésben is fontos szerepet játszik, elsősorban segíti, hogy a tápanyagok könnyebben emésztődjenek, oldódjanak és felszívódjanak, és javítja a bélmozgást. A belekbe jutva meggátolja a rothasztó folyamatokat, javítja a bélflórát, és megakadályozza a székrekedést.

Miben található?

Nem szükséges probiotikus tablettákat szedni vagy élő probiotikummal dúsított élelmiszereket vásárolni, hiszen a savanyított tejtermékekben, mint például a joghurtban, érlelt sajtokban megtalálhatjuk ezeket, csak az nem biztos, hogy elég mennyiségben. Erre találták fel, hogy dúsítják a termékeket probiotikummal.

A bélflóra egyensúlya ellen könnyű tenni. Árt neki a rossz táplálkozás, a dohányzás, a stressz, illetve egyes betegségek és azok kezelései főleg az antibiotikumok árthatnak neki. Antibiotikumos kúrák alatt és után érdemes probiotikummal dúsított joghurtot inni minden nap.


1 megjegyzés:

  1. Hú, én ezeket a savanyú tejes cuccokat nagyon nem szeretem. Úgyhogy a gyereknek ajánlották, és én is rászoktam a Bonolact cuccokra. Ér itt rendelve olcsóbb is, mint a gyógyszertárban, meg az üzletben: http://minu.me/-gyerekkosar

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...